Kodinkoneet ja elektroniikka Black Fridayn hittejä: korttiostot jopa 7-kertaisia

admin

Black Friday lähes tuplasi S-Pankin luottokorteilla tehdyt ostokset vuoden 2020 mustana perjantaina. Kodinkoneet ja elektroniikka olivat suurimpia hittejä: korttiostoja tehtiin jopa seitsemän kertaa enemmän kuin normiperjantaina.

Black Fridayn suosio ja alennuskampanjat näkyvät selkeästi S-Pankin korttidatatilastoissa. S-Etukortti Visa -korttien credit- eli luottopuolella maksettiin ostoksia vuoden 2020 Black Friday -päivänä 27.11.2020 jopa 1,9-kertaisesti vuoden 2020 muihin perjantaihin verrattuna.

”Black Friday lisää S-Pankin korttien käyttöä selvästi. Kun ostokset maksaa kortin luottopuolella, saa ostoksille turvaa mahdollisten ongelmatilanteiden varalta ja tarvittaessa joustoa maksuaikatauluun”, kertoo korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell S-Pankista.

Suurin piikki vuoden 2020 Black Fridayna oli kodinkone- ja elektroniikkaliikkeiden myynneissä, sillä ostoksia tehtiin jopa seitsenkertaisesti vuoden 2020 muihin perjantaihin verrattuna. Vaatekaupoissa ja urheiluvälineliikkeissä S-Pankin luottokorteilla maksettiin 3,4 kertaa useammin ja huonekalu-, sisustus- ja remontointiliikkeissä 3,5 kertaa useammin kuin muina perjantaipäivinä.

”Kodinkone- ja elektroniikkaliikkeiden tuntuvia tarjouksia osataan odottaa jo etukäteen, ja monet ajoittavatkin jo pidempään mielessä olleita hankintoja sekä joululahjaostoksia Black Fridayn aikaan. Tarjoukset ja sen myötä korttiostokset jakautuvat useammalle päivälle ennen ja jälkeen varsinaisen Black Fridayn”, Lundell sanoo.

Vuoden 2020 Black Friday ei aiheuttanut piikkiä matkatoimistojen ja lentoyhtiöiden korttimaksuihin.

”Korttimaksut lentoyhtiöille ovat lisääntyneet voimakkaasti tänä vuonna syys-lokakuun aikana, joten on mielenkiintoista nähdä tuoko Black Friday vielä lisäbuustia matkailun osalta”, Lundell pohtii. 

Vuoden 2021 Black Friday osuu perjantaille 26.11.

Lähde: STT Info

KATSO MYÖS:
Bitcoin tarjoaa lupauksen alemmista transaktiomaksuista kuin perinteiset verkkomaksumekanismit, ja toisin kuin valtion liikkeeseen laskemat valuutat, sitä hallinnoi hajautettu viranomainen.

Leave a Reply