Lainavertailu – Vertaile lainoja ja valitse edullinen laina

admin

Lainavertailu on tapa hakea lainaa ja vertailla eri lainatarjouksia netissä. Lainavertailun avulla voit löytää edullisen ja sinulle sopivimman lainan, säästää rahaa ja välttää turhat lainakulut, kuten korkeat avausmaksut, tilinhoitomaksut ja muut piilokulut.

Miksi lainavertailu kannattaa?

Lainavertailu kannattaa, koska se on helppo ja nopea tapa löytää edullinen laina. Lainavertailupalveluiden avulla voit vertailla useiden eri lainantarjoajien lainatarjouksia yhdellä hakemuksella. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, sillä sinun ei tarvitse itse etsiä ja vertailla eri lainantarjoajien sivustoja.

Lainavertailu voi säästää sinulle merkittävästi rahaa. Lainojen kulut voivat vaihdella suuresti riippuen lainantarjoajasta, joten lainavertailun avulla voit varmistaa, että saat lainan, joka on sinulle edullisin.

Miten lainavertailu toimii?

Lainavertailupalvelun käyttö on helppoa. Sinun tarvitsee vain täyttää lainavertailupalvelun hakemus, jossa kysytään perustietojasi, kuten ikäsi, tulosi ja menosi. Lainavertailupalvelu lähettää hakemuksesi sitten useille eri lainantarjoajille, jotka arvioivat hakemuksesi ja lähettävät sinulle lainatarjoukset.

Lainavertailupalveluiden tarjoamat lainatarjoukset sisältävät yleensä seuraavat tiedot:

 • Lainan määrä
 • Lainan korko
 • Lainan avausmaksu
 • Lainan tilinhoitomaksu
 • Lainan takaisinmaksuaika

Voit vertailla lainatarjouksia eri tekijöiden perusteella, kuten lainan määrän, koron, avausmaksun, tilinhoitomaksun ja takaisinmaksuajan.

Lainavertailun kriteerit

Lainavertailun yhteydessä on tärkeää ottaa huomioon seuraavat kriteerit:

 • Lainan määrä: Lainan määrän tulee vastata tarpeitasi. Jos tarvitset lainaa esimerkiksi auton ostoon, sinun tulee vertailla lainoja, jotka ovat vähintään auton hinnan verran.
 • Lainan korko: Lainan korko on tärkein lainan kuluerä. Kannattaa vertailla lainoja, joissa on matala korko.
 • Lainan avausmaksu: Lainan avausmaksu on kertaluontoinen maksu, joka veloitetaan lainan myöntämisestä. Avausmaksun suuruus vaihtelee lainantarjoajittain.
 • Lainan tilinhoitomaksu: Lainan tilinhoitomaksu on kuukausittainen maksu, joka veloitetaan lainan käsittelystä ja hallinnoinnista. Tilinhoitomaksun suuruus vaihtelee lainantarjoajittain.
 • Lainan takaisinmaksuaika: Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään. Mitä pidempi takaisinmaksuaika, sitä pienempi kuukausierä on, mutta sitä enemmän maksat korkoa koko laina-ajan.

Lainavertailun vinkit

Seuraavilla vinkeillä voit tehdä lainavertailusta helpompaa ja tehokkaampaa:

 • Täytä lainavertailupalvelun hakemus huolellisesti. Täyttämällä hakemuksen huolellisesti saat tarkempia lainatarjouksia.
 • Vertaa lainoja eri tekijöiden perusteella. Älä vertaile pelkästään lainan korkoa, vaan huomioi myös muut kulut, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu.
 • Pyydä lainatarjoukset eri lainantarjoajilta. Mitä useamman lainatarjouksen pyydät, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on löytää edullinen laina.

Lainaa heti

Jos tarvitset lainaa heti, voit hakea lainaa vertaislainapalvelusta. Vertaislainapalvelut toimivat verkossa, ja ne ovat yleensä nopeita ja helppokäyttöisiä. Vertaislainapalveluiden kautta voit saada lainaa jopa muutamassa päivässä.

Lue myös muualta: 
Mobilepay ei toimi (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello

Tässä muutamia eri liittymätarjouksia alla vertaaliittymat.fi sivustolta:
Telia liittymätarjous
Moi liittymät
Nettiliittymä
Puhelinliittymä tarjous
Puhelinliittymä

1 thought on “Lainavertailu – Vertaile lainoja ja valitse edullinen laina”

Leave a Reply