Auton Tuulilasi: Mitä sinun tulee tietää

admin

Auton tuulilasi on yksi tärkeimmistä auton osista. Se suojaa kuljettajaa ja matkustajia tuulelta, sateelta, lumelta ja muilta luonnonilmiöiltä. Tuulilasi on myös tärkeä turvallisuustekijä, sillä se suojaa kuljettajaa törmäyksessä.

Tuulilasi voi vaurioitua esimerkiksi kiveniskemän, pakkasrapautumisen tai törmäyksen seurauksena. Vauriot voivat olla pieniä tai suuria. Pienet vauriot, kuten kiveniskemät, voidaan yleensä korjata. Suuret vauriot, kuten halkeamat tai säröt, vaativat yleensä tuulilasin vaihtoa.

Kiveniskemän korjaus

Kiveniskemä on tuulilasissa oleva pieni reikä tai kuoppa, joka on syntynyt esimerkiksi tienpinnalta lentäneen kiven osumasta. Kiveniskemät ovat yleisin tuulilasin vauriotyyppi.

Kiveniskemä voidaan yleensä korjata, jos se on halkaisijaltaan enintään 25 millimetriä ja sijaitsee tuulilasin kirkkaalla alueella. Korjaus tehdään käyttämällä erityistä hartsia, joka levitetään vaurioituneelle alueelle. Hartsi kovetetaan UV-valon avulla.

Kiveniskemän korjaus on nopea ja helppo toimenpide. Se kestää yleensä noin 30 minuuttia. Korjauksen jälkeen tuulilasi on jälleen ajokunnossa.

Tuulilasin korjaus

Tuulilasin korjaus on mahdollista myös, jos vaurio on suurempi kuin 25 millimetriä tai sijaitsee tuulilasin reunassa. Korjaus tehdään samalla tavalla kuin kiveniskemän korjaus, mutta hartsi on paksumpi ja kovettaminen kestää kauemmin.

Tuulilasin korjaus on yleensä edullisempi kuin tuulilasin vaihto. Korjauksen hinta riippuu vaurion laajuudesta ja sijainnista.

Tuulilasin vaihto

Jos tuulilasissa on suuri vaurio, kuten halkeama tai särö, on korjaus yleensä mahdotonta. Tällöin tuulilasi on vaihdettava uuteen.

Tuulilasin vaihto on työläs ja vaativa toimenpide. Se kestää yleensä useita tunteja. Tuulilasin vaihtoon tarvitaan erikoistyökaluja ja -laitteita.

Tuulilasin vaihto on kalliimpi kuin tuulilasin korjaus. Vaihdon hinta riippuu auton mallista ja tuulilasin koosta.

Tuulilasin korjaus tai vaihto

Jos auton tuulilasi on vaurioitunut, on tärkeää arvioida, kannattaako vaurio korjata vai vaihtaa koko lasi uuteen. Arviossa otetaan huomioon vaurion laajuus, sijainti ja hinta.

Pieniä kiveniskemiä kannattaa yleensä korjata. Korjaus on nopea ja edullinen, ja se palauttaa tuulilasin alkuperäisen turvallisuuden.

Suurempia vaurioita kannattaa harkita vaihtaa uuteen lasiin. Vaihto on kalliimpi, mutta se takaa parhaan mahdollisen turvallisuuden.

Tuulilasin korjaus Espoossa

Tuulilasin korjaus Espoo alueella on mahdollista monissa autokorjaamoissa ja tuulilasiliikkeissä. Espoossa tuulilasin korjauspalveluita tarjoavat esimerkiksi seuraavat yritykset:

Näiden yritysten kautta tuulilasin korjaus onnistuu yleensä nopeasti ja helposti.

Lue myös muita aiheita muualta: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
HSL Sovellus (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)
Uusi MobilePay (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)

Leave a Reply